Szechenyi 2020 - Péter Képkeret
peterkepkeret_muhely

MŰHELY

Műhelyünkben összesen több mint 800 m2-en zajlik a képkeretezés és az egyedi képkeretek készítése. Évente összesen több mint 10000 folyóméter képkeretlécet, és több mint 50 m3 fát dolgozunk fel.

 

Péter Képkeret - Műhely

Egyedi tervezésű képkereteinket az asztalosmunkától kezdve mi magunk készítjük. Kereteink alapanyaga kiváló minőségű hársfa, melyet a Dunántúlról szerzünk be.
Igény szerint használunk tölgyfát, feketediót és japánakácot is különleges hatások elérése érdekében.

Péter Képkeret - Műhely

Díszítéseinket fafaragó mesterek faragják klasszikus minták alapján.
A faragványok negatívját felhasználva sokszorosítjuk a díszeket, egy speciálisan erre az alkalmazásra gyártott, farost tartalmú, levegőn száradó mintázómassza felhasználásával. Az így készült dísz nem reped meg, kártevők nem támadják meg és tartósan megőrzi alakját.

Péter Képkeret - Műhely

A megmunkált faanyagra krétapor tartalmú alapozófestéket viszünk fel, a végső felület elvárt minőségétől függően akár 13 rétegben.

Péter Képkeret - Műhely

Az alapozóval ellátott keret teljes felületét kézi erővel megcsiszoljuk, egyre finomabb szemcseméretű csiszolóanyagokkal. Csak a csiszolás folyamata akár több napot is igénybe vehet.

Péter Képkeret - Műhely

A felcsiszolt felületet több száz éves tradíciókra visszatekintő eljárással aranyozzuk, 233⁄4 karátos valódi arannyal, fehérarannyal vagy ezüsttel. Az aranyfüst felhordása kézzel történik, a különleges technika elsajátításához több éves szakmai gyakorlat szükséges.

Péter Képkeret - Műhely

A valódi arany felület a végső fényét az achát kővel történő polírozás során nyeri el. A polírozást kézzel végezzük, ez a munkafolyamat az elvárt precizitás miatt egyáltalán nem gépesíthető, és a csiszoláshoz hasonlóan időigényes.

 

KAPCSOLAT


ÜZLET
Magyarország, HU
4025 Debrecen,
Hatvan utca 35.


MŰHELY
Magyarország, HU
4031 Debrecen,
Keleti sor 31. (szemben)


MOBIL
+36 20 469-3044


TELEFON
+36 52 534-771

NYITVA TARTÁS

BUDAPEST ÜZLET

Hétfő - Péntek: 10:00-18:00

Szombat: 10:00-13:00

Vasárnap: zárva

Megközelíthetőség

DEBRECEN ÜZLET

Hétfő - Péntek: 9:00-18:00

Szombat: 9:00-13:00

Vasárnap: zárva

Megközelíthetőség

Térkép
Péter Képkeret - Facebook
Péter Képkeret - Youtube
Péter Képkeret - Instagram
Péter Képkeret - Linkedin